Påskeaktiviteter til udsatte familier

DIY påskelam

Corona-lukningen af skoler og daginstitutioner ­har skabt ekstra udfordringer i udsatte familier, hvor forældrene kæmper med at få hverdagen til at hænge sammen. Det var udgangspunktet, da Red Barnet Aarhus i slutningen af marts måned tog initiativ til at samle en ”pausepakke i corona-tiden” til 120 af de mest udsatte familier, der er med i organisationens faste aktiviteter.

Børnekulturhuset arbejder for at udbrede kulturtilbud til alle børn i Aarhus, og har et løbende samarbejde med Red Barnet Aarhus om at formidle kulturtilbud for børn til både frivillige og familier i organisationens aktiviteter. Det var derfor naturligt at indgå et samarbejde om at sende en pakke med kreative aktiviteter ud til familierne.

- I pakken var der materialer og en videoinstruktion til at lave flotte medaljer i selskab med kunstnerkollektivet En Hemmelig Klub – for alle de her børn har fortjent en medalje og lidt ekstra anerkendelse i denne tid. Derudover var der vejledning, lim, saks og materialer til at lave påskelam af garn-pomponer. Opgaverne er lette at gå til og henvender sig til hele familien, fortæller Ulla Stilling Pedersen fra Børnekulturhuset.

For Red Barnet Aarhus har samarbejdet også øget opmærksomheden på de gratis, kreative aktiviteter i Børnekulturhuset, som de frivillige kan vise familierne hen til.

- Det har været fantastisk at se, hvor hurtigt det lykkedes at få samlet så mange gode aktiviteter til familierne, og der er en god dynamik i, at vi når ud til familierne i fællesskab. Det har været utrolig dejligt at se de store smil i øjnene, da familierne modtog pakkerne, og vi har fået mange glade tilbagemeldinger og billeder retur fra familierne. Der er ingen tvivl om, at det har givet familierne nogle stjernestunder sammen i en ellers presset tid, fortæller næstformand i Red Barnet Aarhus, Heidi Ritto, der sammen med 25 andre frivillige stod for at samle og levere pakkerne til alle familierne i begyndelsen af påskeferien.

Aktivitetspakkerne til de 120 familier indeholdt ud over Børnekulturhusets krea-pakke bl.a. madvarer fra Fødevarebanken, påskeæg og materialer til kreativ leg fra flere private sponsorer.

Familierne er bosat i hele Aarhus Kommune.

Du har også fortjent en medalje 😊 Find En Hemmelig Klubs videoinstruktion til medaljer under Børnekulturhusets Krea Derhjemme-aktiviteter: https://boernekulturaarhus.dk/krea-derhjemme/medaljer/