Børneteaterfestival gav store oplevelser for de små

Torsdag og fredag spillede forestillingerne for daginstitutioner og skoler og i weekenden for familier. Her var der også café og kreativ workshop, hvor børn og voksne lavede sprælledyr til den helt store guldmedalje med skabeloner af forskellige dyr, som de dekorerede med smukke stofrester, farverigt papir og udklip fra magasiner.

Fire forestillinger for forskellige aldersgrupper
På festivalen kunne de mindste opleve dukketeaterforestillingen Blåt barn om det blå barn, der vågner på den blå planet og drager ud på en rejse i en stor, farve- og sanserig verden, hvor den møder en drillesyg sæl på isen og ildsjælen i jordens hede indre.

For de lidt større var der to forestillinger – Tys Tys og Orla Frøsnapper – på programmet. Til Tys Tys blev de 4-8 årige inviteret indenfor i et underfundigt plexiglas-univers beboet af tre finurlige sjæle og blev vidner til en hyper-legende og musikalsk og kropslig forestilling uden ord. De 6-10 årige så Orla Frøsnapper – den for mange velkendte fortælling af Ole Lund Kirkegaard om den cigaretrygende bølle, der ender som kanonkonge.

Sidste forestilling på programmet var Mor og Maskinen; en lys og musikalsk forestilling om en posedame, der samler pant og finder ting i containere. Undervejs på sin rejse for at blive genforenet med sine børn, som er blevet fjernet fra hende, møder hun en genstridig flaskeautomat og en flink flaskedreng i det lokale supermarked. Et levende teaterstykke om genbrug og de mennesker på samfundets bund, der lever af det, vi andre smider væk.

Koncert med knald på
Sidst men ikke mindst var der lagt op til tjubang og højt humør, da musikduoen Skrallebang gæstede festivalen og gav den gas med leg, sang, musik, bevægelse, fantasi, fortælling og grin sammen med de fremmødte børn og deres voksne.

At dømme ud fra de store smil, der lyste børnenes ansigter op ovenpå forestillingerne og koncerten, var det en vellykket børneteaterfestival, og Børnekulturhuset ser frem til at gentage succesen igen næste år.