Børnekultur på hjul

Med hjul under Børnekulturhuset sikrer vi, at der tilbydes kunst og kultur de daginstitutioner, som ellers skal bruge lang tid på offentlig transport for den slags tilbud.

Ideen til et mobilt kulturhus opstod under corona-nedlukningen. I lange perioder under pandemien måtte hverken skoler eller dagtilbud tage offentlig transport, og mulighederne for at opleve kunst og kultur var svær for mange.

Med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen samt Nordea Fonden blev det mobile børnekulturhus en realitet. Allerede i foråret 2021 prøvede vi konceptet af i en lånt vogn, som kørte rundt i Aarhus Kommunes kringelkroge. Som udgangspunkt holdt ’Det rullende Børnekulturhus’ til i områder, hvor flere institutioner kunne få glæde af tilbuddene som bl.a. var teaterforestillinger, ler-workshops og billedkunstneriske udfoldelser. Turene under corona viste, hvor vigtigt det var for institutionerne, at transportudfordringerne blev taget ud af ligningen. Derfor er ’Det rullende Børnekulturhus’ nu blevet en fast del af Børnekulturhusets tilbud, og i de kommende måneder ruller den nye vogn ud til institutionernes nærområder.  

I maj og juni indtager ’Lydens Land’ vores hjulbårne afdeling, og gennem en musikalsk vandreforestilling i nærområderne kan børn og voksne komme på en spændende rejse til Lydens Land.

Kun daginstitutioner, som ligger i nærområdet til de steder, hvor ’Det rullende Børnekulturhus’ placeres er inviteret til ’Lydens Land’.