Bydetektiver i Gellerup handler om at gå på opdagelse i et område, man - måske eller måske ikke - kender i forvejen. Måske bor man i området, måske har man kammerater i området, måske køber man ind eller går til fritidsaktiviteter i området, måske har man bare hørt om området.

Som Bydetektiv er man åben overfor området: man sanser det, får viden om det, reflekterer over det og udtrykker det. Bydetektiverne i Gellerup udforsker Gellerupparken: områdets velkendte og mindre kendte steder, arkitekturen, aktiviteterne, lokalhistorien og de forandringer, der sker i Gellerup i øjeblikket.

Forløbet er delt i to: en vandring og en workshop

Vandring i Gellerupparken
På vandringen bevæger vi os rundt i Gellerup sammen Pernille, som er byvandrer og Aysha, som er født og opvokset i Gellerup. Vi vil undersøge vidt forskellige steder og rum. Vi kigger på kort. Vi hører om stederne og registrerer stederne. Vi lytter til hinandens erfaringer med og viden om stederne. Vi oplever med alle sanser. Klassens registreringer er vigtige for projektet og bringes videre til arkitekturworkshoppen. Mødested oplyses senere.

Byggeworkshop
Byggeworkshoppen tager udgangspunkt i vandringen i Gellerup. Workshoppen går ud på at bygge arkitekturmodeller af lokale råvarer, at bruge sin fantasi og drømme og få gode ideer. Skabe arkitektur der smager godt. Workshoppen afholdes i Andromeda og afrundes med en fælles snak om byudvikling og præsentation af elevernes modeller.

Formidlere: Pernille Helberg Stentoft (byvandrer) Alexander Muchenberger og Aysha Amin fra Andromeda 8220

Om Andromeda: Alexander og Aysha er fra Andromeda 8220, som er en kunst- og kulturplatform i Gellerup og har eksisteret siden 2016. Andromeda 8220 er både som galleri/åben kontor/eventspace, men også som et community space med fællesspisninger og workshops mm.
Vi har bl.a. fokus på identitet og empowerment, gentrificering og awareness, bæredygtig arkitektur og byudvikling gennem udstillinger og filmvisninger samt selvpublikationer (Zines), paneldebatter og talks, der diskuterer lokale-globale problemstillinger.
Læs mere på andromeda8220.dk

Om Pernille: Pernille Helberg Stentoft er byvandrer og har de sidste mange år arbejdet med vandringer og opdagelse af steder og rum i forskellige byer og boligområder, bla. i Gellerup. Pernille var med til starte Bydetektiverne i 2007 og er særligt optaget af lokale historier, bagveje, hemmelige steder, kontraster, registreringer, overraskelser og oplevelser for alle sanser.
Læs mere på vandrende-p.dk