Det mobile arkitekturværksted

Det mobile arkitekturværksted

Containeren - Det mobile arkitekturværksted - er lastet med en sanseudstilling, arkitektoniske grundbegreber og praktiske workshops for børn, så arkitektur og det byggede miljø på kreativ vis kan formidles til store og små. Den sendes ud til seks byer i fem forskellige kommuner i løbet af 2018

Elever i 4.-6- klasse inviteres til forløb med én af de to arkitekter, som er tilknyttet projektet. Gennem forløbet pirres børnenes nysgerrighed og fantasi, idet de introduceres til nogle designvalg og processer, som arkitekter gennemgår i skabelsen af arkitektur. Alle aktiviteter i Det mobile arkitekturværksted varetages af huskunstnerne. Faglærere og studerende fra lokale håndværksuddannelser supplerer aktiviteterne.

Børnefamilier inviteres også til workshops enter om eftermiddagen eller i weekenden.

Ambitionen er, at børn bliver klogere på arkitekturen og de æstetiske og praktiske valg forbundet med arkitektur i mødet med den professionelle kunstner og ved at deltage aktivt og reflekterende i hele processen og i samarbejdet om at skabe, tænke nyt og fordybe sig i arkitektur. Undervejs skabes store bygningskonstruktioner (1:25) på den lokale plads, der langsomt forbindes og vokser sig større.

Projektperioden strækker sig fra juni til november 2018.

Det mobile arkitekturværksted besøger i år: Horsens, Randers, Ebeltoft, Aarhus og Nykøbing Mors.

Projektet er støttet af Region Midtjylland