Containeren - Det mobile arkitekturværksted - er lastet med en sanseudstilling, arkitektoniske grundbegreber og praktiske workshops for børn, så arkitektur og det byggede miljø på kreativ vis kan formidles til store og små.

Elever inviteres til forløb med én af de to arkitekter, som er tilknyttet projektet. Gennem forløbet pirres børnenes nysgerrighed og fantasi, idet de introduceres til nogle designvalg og processer, som arkitekter gennemgår i skabelsen af arkitektur. Alle aktiviteter i Det mobile arkitekturværksted varetages af huskunstnerne. Faglærere og studerende fra lokale håndværksuddannelser supplerer aktiviteterne.

Ambitionen er, at børn bliver klogere på arkitekturen og de æstetiske og praktiske valg forbundet med arkitektur i mødet med den professionelle kunstner og ved at deltage aktivt og reflekterende i hele processen og i samarbejdet om at skabe, tænke nyt og fordybe sig i arkitektur. Undervejs skabes store bygningskonstruktioner (1:25) på den lokale plads, der langsomt forbindes og vokser sig større.

Har du et projekt som foregår i Aarhus Kommune og kunne du tænke du tænke dig at få besøg af Det Mobile Arkitekturværksted? ....så kontakt Børnekulturhuset, Astrid Guldhammer, asg@aarhus.dk, 29204434

Projektet er støttet af Region Midtjylland, Statens Kunstfond og Børnekulturhuset.