Workshop med tekstilkunstner Sanne Ransby
-  og tekstilkunstner Astrid Skibsted

Tekstil er en helt selvfølgelig del af børnenes hverdag. Men hvilke forskelligartede egenskaber og narrativer har de tekstile materialer? Og hvordan kan vi arbejde med dem som ’sprog’ og kunstnerisk udtryk, både procesorienteret, med ’store armbevægelser’ og som pauseaktivitet?

Sammen med tekstilkunstnerne Sanne Ransby og Astrid Skibsted, inviterer vi jer ind i en workshop, som giver inspiration og ideer til at arbejde kreativt med tekstile materialer og som skaber ramme for opdagelse af nye typer af erfaringer med stof og tekstiler. Vi håber desuden at forløbene vil inspirere jer, pædagoger og lærere, til at facilitere endnu flere æstetiske forløb, som rummer en undersøgende og eksperimenterende tilgang.

I denne workshop 'freestyler' I med stof, saks, nål og tråd/snor. Sammen med kunstneren Sanne Ransby, som er hovednavnet på denne dag, skal I på opdagelse i, hvordan tekstile materialer kan bruges til at udtrykke sig med. Med inspiration fra forskellige tekstil-kunstneres brug af materialer og  teknikker undersøger vi, hvordan man kan bruge teknikker frit og udvikle egne udtryk.

Desuden byder dagen på vikle-workshop ved Astrid Skibsted. Workshoppen handler om at vikle tekstil-billeder i garn og stof. Viklebilleder er en skøn og umiddelbar måde at arbejde med garn på, som åbner op for eksperiment og nysgerrighed. Det er en måde at se og sanse på.

Målgruppe: lærer og pædagoger
Pris: Gratis. Ved udeblivelse eller afbud senere en 14 dage før afvikling opkræves skolen/institutionen 500 kr.
Periode: den 19. maj 2021
Hvornår: Kl. 8.30-15.00
Hvor: Børnekulturhuset, Valdemarsgade 1 F, 8000 Aarhus C
For yderligere informationMalene L. Thomassen, malyt@aarhus.dk, 41856671

Kurset afvikles i samarbejde med ULF i Aarhus