Kom og vær med når kunstneren Kristine Hymøller guider jer gennem en spændende workshop med Action Painting på Børnekulturhuset. På workshoppen skal I bruge kroppen som male-redskab og til at lave et anderledes abstrakt maleri ved at kombinere bevægelse, farvekoordinering og formøvelser.
Sammen med andre familier skal I nemlig skabe stort fælles maleri på otte meter med aftryk fra kroppen, bevægelse, sko, stencils, malertape og maling.  Og så skal I, børn og voksne mærke, hvordan I ved at bruge kroppen - ved at gå, løbe, hoppe, rulle og bevæge sig - kan skabe et maleri. 

Konkret foregår det sådan at I først træder med aflagte sko på en palette med maling og derefter bevæger de sig og skaber farverige aftryk på lange baner af karton.
I må gerne medbringe aflagte sko, hvis I har. Det er dog ikke et krav. Det kan være sneakers, storesøsters aflagte stiletter, fodboldstøvler (…).

Kristine Hymøller er kunstner og har mange års erfaring med Action Painting.

Om workshoppen og Action Painting siger Kristine:
"Hjernen glemmer ofte, men kroppen husker. Derfor mener jeg det er vigtigt i denne digitale tidsalder at arbejde fysisk med materialer. Derudover at det en øvelse i at give slip, så børnene ikke har fokus på det færdige resultat. Her arbejder de intuitivt og lader deres kroppe vise vejen. Action Painting er også en social handling, der støtter og opbygger nye gruppedynamikker. Her behøver man ikke skal kunne male eller tegne figurativt for at få et flot resultat. Det er mit sigte, at hvert enkelt barn skal kunne få en oplevelse af succes, så de føler sig trygge i det kreative."

Målgruppe: familie med børn i alderen 6-12 år
Dato: fredag den 13. maj (Store bededag)
Hvornår: Kl. 10:00-11:30 eller kl. 12:00-13:30
Hvor: Børnekulturhuset, Valdemarsgade 1 F, 8000 Aarhus C
Der er ingen elevator eller lift i bygningen.
Pris: gratis. Tilmelding er nødvendig.
Kunstner: Kristine Hymøller

Workshoppen er støttet af Kunstrådet og arrangeret af Kompetencecentret for Børn, Kunst og Billeder og Børnekulturhuset.

Arrangeret af: Børnekulturhuset i Aarhus