Fra 1840 til 1914 rejste mindst 309.000 danskere til Amerika for at skabe en ny tilværelse. De brugte alle deres sparepenge og pakkede de få ejendele, som kunne være i bagagen, inden de vinkede farvel til det gamle fædreland. De færreste kunne tale andet end dansk og havde knapt været uden for sognegrænsen, men alligevel troede de på, at de nok skulle klare sig, når de kom frem til det kontinent, hvor drømmene kunne gå i opfyldelse. Det betød, at de skulle begive sig ud på en rejse fra det indelukkede Danmark til det grænseløse Amerika.

I dette rollespils-forløb får deltagerne hver en rolle som familiemedlem i familier, der står overfor at skulle udvandre til Amerika. Som deltagere får I mulighed for at reflektere over flere af de beslutninger og drømme, som de danske udvandrere stod med i slutningen af 1800-tallet. Forløbet starter med forberedelse til familierollerne og går derefter over i et rollespil i scenografiske omgivelser. Undervejs indlægges informationer om de realiteter, som udvandrerne oplevede – eller var udsat for – indtil de stod ved grænsestationen på Ellis Island i New York.

Målgruppe:  Børn og unge over 11 år samt voksne.
Hvornår: Lørdag d. 11 og søndag d. 12. marts kl. 13.00 – ca. 16.30. Der er ca. 15 minutters pause midt i forløbet; så tag evt. en lille snack med, hvis I har brug for det.
Hvor: Børnekulturhuset, Valdemarsgade 1 F, 8000 Aarhus C. Der er hverken lift eller elevator i bygningen
Pris: 30 kr. pr. deltager, inkl. kaffe/te og saft i pausen.
Billetsalget åbner den 4. februar 2023
Ved færre end ti tilmeldte, aflyses arrangementet.

Flugten til Amerika er udviklet af Børnekulturhuset, og udbydes i forbindelse med Århundredets Festival

Arrangeret af: Børnekulturhuset i Aarhus

Alle datoer

  • 11. mar 2023 kl. 13:00
  • 12. mar 2023 kl. 13:00