Gå til hovedindhold

Vølven spådom

Vi glæder os til at invitere elever i 3. til 6. klassetrin vores forløb, ’Vølvens Spådom’. I Børnekulturhusets nye rollespil tager vi tilbage i tiden - til mødet med de nordiske guder og vikingetiden.

 • Læs op

Indhold

  Børnekulturhuset er igang med de allersidste tests og glæder sig til i næste uge at kunne tage imod de allerførste skoleklasser.

  Vølvens Spådom byder børn og deres voksne ind en autentisk scenografi, som iscenesætter tiden, hvor Harald Blåtand herskede, og Danmark blev udfordret af fjender mod syd. Da Harald Blåtand var konge, skulle alle våbenføre mænd ned og holde fjenden i skak sydpå. Det gav de norske og svenske vikinger mulighed for at gå til angreb på resten af Danmark. Så Harald satte gang i et kæmpe byggeri af ringborge, og til det skulle han bruge trælle!

  Vølven tager imod jer og sætter jer ind i de arbejdsopgaver der er brug for på en vikingegård i krigstid - og når der skal drages på vikingetogt. Vølven kan også tage varsler og kender til den gamle gudetro og asernes bedrifter. Hun er på gudernes side, selvom Harald Blåtand har indført den nye kristne tro.

  Hvem tror du på – Jesus eller Thor?

  ’Vølvens Spådom’ er et læringsforløb, hvor eleverne skal udforske historien og kulturen i vikingetiden på en engagerende måde. Vi dykker ned i en epoke, der har formet Danmarks historie.

  I anledning af Århundredets Festival åbner vi også dørene til vikingegården lørdag den 12. og søndag den 13. marts 2024. Her er børn fra 8 år og opefter velkomne med deres voksne.

  Læs mere og tilmeld din klasse på ulfiaarhus.dk
  Læs mere om familieforløbet og tilmeld børn og voksne her
  Sidst opdateret: 26. januar 2024