Gå til hovedindhold

Støtte og rådgivning

Børnekulturhuset støtter med idéudvikling og sparring til processer og projekter inden for det børnekulturelle område. Det er samtidig muligt at søge om økonomisk støtte til udvikling af børnekulturprojekter i Aarhus Kommune.

 • Læs op

Indhold

  Økonomisk støtte

  Børnekulturhuset har en Børnekulturpulje og herunder en Gør-det-selv-pulje. Formålet med disse to kategorier er at støtte børnekulturelle initiativer og produktioner. Der kan ydes støtte til planlægning, forberedelse og gennemførelse af konkrete initiativer eller støtte til idéudvikling og procesarbejde, samt til projekter i en undersøgelsesfase.

  Sparring

  Hvis du søger råd og vejledning i forbindelse med projektudvikling, så er du altid velkommen til at kontakte Børnekulturhuset.

  Søg Børnekulturpuljen

  Børnekulturpuljen anvendes til projekter igangsat af børnekulturhuset, tilskud til eksterne ansøgninger og til samarbejdsprojekter.

  Søg Gør-det-selv puljen

  Har I en god idé? - men ingen penge? Er I mellem 10 og 17 år?

  Søg Hel kunstner til halv pris

  Formålet med ordningen er at give børn mulighed for at engagere sig i æstetisk-kreative processer under vejledning af professionelle kunstnere samt at udvikle samarbejdet imellem de kunstneriske/kulturelle og de pædagogiske virkefelter.

  Kultur der løfter og forandrer

  Kultur der løfter og forandrer: puljemidler til socialt udsatte boligområder i Aarhus Kommune (dog ikke Gellerup/Tovshøj; her henviser vi til Gellerup Kulturmidler).

  Teaterrefusion

  Aarhus Kommune har lavet en kulturaftale med Kulturministeriet om at få tilført en fast sum til en dækning af refusionsberettiget børneteater. Det hedder statslig refusion. Kommunale skoler og institutioner får derudover et årligt tilskud fra Børn og Unge til teaterkøb.

  Fritidspas

  Er du enlig forsørger? Har du børn under 18 år? Så kan du få formentlig få et fritidspas der kan betale for fritidsaktiviteter for dit barn indtil kr. 1.000.

  Sidst opdateret: 14. december 2023