Gå til hovedindhold

Indsats i almene boligområder

Børnekulturhusets indsats i almene boligområder præsenterer børn, unge og familier for oplevelser med billedkunst, musik, teater og arkitektur – og dermed nye måder at udtrykke og udvikle sig på.

 • Læs op

Indhold

  Vi arrangerer teaterforestillinger for dagtilbud og familier i boligområdernes beboerhuse. Vi sætter workshops, koncerter eller anden optræden på programmet til områdernes byfest, familieklub og ­andre arrangementer. Vi udvikler kreative fritidstilbud, og i skoleferierne har vi aktiviteter i flere boligområder. Vi giver børn og unge en demokratisk stemme, så de i fællesskab er med til at sætte deres (midlertidige) præg på deres egen bydel. Den erfaring inspirerer børnene til at blive konstruktive aktivister i eget liv.

  Børnekulturhusets tilbud udvikles i samarbejde med boligsociale medarbejdere og andre lokale aktører, så Børnekulturhusets aktiviteter spiller ind i det enkelte områdes boligsociale målsætninger, bidrager til øget tryghed og er med til at udvikle positive fællesskaber lokalt.

  Primære områder: Bispehaven, Frydenlund, Vandtårnsområdet, Langkærparken, Herredsvang og Viby Syd. Vi har også ind i mellem aktiviteter i Viby C, Trigeparken, Skovgårdsparken, Gellerup-Toveshøj, Møllevangen, Elstedhøj, Håndværkerparken, Præstevangen, Åbyhøjgården og Vejlby Vest.

  Børnekulturhusets indsats i udsatte boligområder er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

  Sidst opdateret: 9. november 2023